Video advertising op Facebook

  Camilo van Haastrecht   jun 02, 2015   Geen categorie   Reageren uitgeschakeld

Facebook is en blijft het grootste social media platform van de wereld. Ook in Nederland is het met 9,4 miljoen gebruikers het grootste social medium van dit moment. Inmiddels zijn de meeste bedrijven actief op Facebook.  Maar ook Facebook zelf zit niet stil. Juist omdat het zo populair is, ontwikkelt het medium zich nog steeds in een razend tempo. De laatste jaren hebben ze veel geld geïnvesteerd in video’s. Er wordt beweerd dat video’s op Facebook  het dubbele aantal reacties krijgt dan Youtube links. En dat is natuurlijk voor elk bedrijf interessant. Dus wat moet je weten over video advertising op Facebook?

 

social-media-video-advertising

Bron:http://pixgood.com/facebook-video-advertising.html

Het fijne van filmpjes op Facebook is dat de video wordt geëmbed. Dit betekent dat het hele schermpje zichtbaar is en dat het filmpje automatisch begint met afspelen. Als je een Youtube link op Facebook plaatst zie je slechts een thumbnail en wordt het filmpje niet meteen afgespeeld. Daarnaast zorgt een Facebook video voor een klikbare link naar je andere pagina’s, waardoor je zichtbaarheid vergroot wordt. Maar het grootste voordeel van Facebook video’s is de mogelijkheid van het taggen. Dit heeft natuurlijk een enorm positief effect op je zichtbaarheid en als er veel getagd wordt kan een filmpje zomaar viral gaan.

 

Uiteraard gaan mensen die specifiek zoeken naar een video eerder naar platforms als Youtube of Vimeo. Maar uiteindelijk wordt er het meeste tijd besteed aan Facebook, ook via mobiel en is de kans dus erg groot dat jouw doelgroep de video te zien krijgt.

 

Niet alle Facebook gebruikers zullen jouw filmpje helemaal af kijken. Ze zullen, in het voorbij scrollen, je filmpje zien en de video zal waarschijnlijk automatisch starten. Echter de kans is groot dat de Facebook gebruiker doorscrollt. Je moet er dus voor zorgen dat je video een aantrekkelijke titel heeft en een aantrekkelijk begin. Wellicht blijven Facebook gebruikers dan wel hangen.

 

Daarnaast is het zoeken op onderwerp naar video’s op Facebook erg lastig, je video wordt via de zoekfunctie (bijna) niet getoond. Ook wordt je Facebookvideo niet getoond in Google. Dit komt omdat Facebook Google geen toestemming geeft om door haar pagina’s te gaan. Verder is belangrijk om te weten dat als je er voor kiest om je video op Facebook te plaatsen, je als het ware de likes van Youtube en Vimeo misloopt. De likes worden namelijk niet bij elkaar opgeteld. Als dus je enige doel is om zoveel mogelijk likes te behalen dan is Facebook wellicht niet het meeste geschikte platform.

 

Video’s op Facebook plaatsen is, vooral door de tagfunctie, zeker een goeie keuze. Vooral als je het doel hebt om zoveel mogelijk mensen waar dan ook, te bereiken. Daarnaast werkt het ook als een geweldige promotietool voor je Facebookpagina. Tijd dus om aan de slag te gaan!

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

[aio_button align=”center” animation=”none” color=”orange” size=”small” icon=”envelope” text=”Contact” relationship=”dofollow” url=”http://socialaddicts.nl/contact/”]

Comments are closed.

  • Waarom Social Addicts?

    Wij zorgen ervoor dat er tussen uw on- en offline kanalen synergie zal ontstaan. Zodat uw klanten u overal weten te vinden en altijd op de hoogte blijven van uw laatste nieuws.

  • Social Addicts Amsterdam (NL)

     Overtoom 60, 1054HK Amsterdam, NL
     +31 (0) 20-2103082