Conversie marketing, hoe werkt dat?

  Camilo van Haastrecht   mei 27, 2015   Geen categorie   Reageren uitgeschakeld

Conversie marketing

Naast veel likes en een hoog interactieratio op social media, is het voor veel bedrijven ook van belang dat er uiteindelijk via de website of social media actie wordt ondernomen om een product of dienst aan te schaffen. Conversie marketing zorgt ervoor dat een bezoeker klant wordt. Als de bezoeker je website bezoekt of je Facebookpagina ‘leuk’ vindt, dan is dit heel goed voor branding maar verdien je er nog geen geld aan. Het is dus belangrijk dat je conversie marketing op orde is.

Conversie-marketing

BroN:http://www.bijgespijkerd.nl/online-marketing/conversie-attributie-event-netsociety

Wat is conversie?
Conversie betekent letterlijk omzetting. Het zorgt er voor dat de klant van de ene fase in de andere fase terecht komt. Op een website kunnen er meerdere doelen zijn. De bezoeker moet worden getransformeerd tot klant en uiteindelijk iets kopen. Echter inschrijven voor de nieuwsbrief of informatie opvragen zijn vaak fases die de bezoeker eerst doorgaat voor hij uiteindelijk klant wordt. Het is dus belangrijk dat deze ‘call-to-actions’ zichtbaar en duidelijk op je website aanwezig zijn.

Persona’s

Voordat je een complete conversie-strategie gaat opzetten, is het van belang dat je de klant leert kennen. Het schrijven van een of meerdere persona’s kunnen hier bij helpen. Het is belangrijk dat die persona’s verder gaan dan leeftijd, geslacht en woonplaats. Uiteindelijk heeft het online kopen of niet kopen met psychologie te maken. Zorg er dus voor dat je persona vragen beantwoordt als: Wat zijn de normen en waarden van je klant? Wat is het probleem dat jouw product/dienst oplost? Wat beïnvloed de meningsvorming van je doelgroep? Slimme bedrijven plaatsen de doelen van hun klanten voor hun eigen doelen.

Lay-out
Daarnaast is de lay-out van je website zeer belangrijk. Als de bezoeker de call-to-actions niet kan vinden, zal hij ook nooit een klant worden. Zorg dus voor een overzichtelijke, makkelijk te gebruiken website. Neem de bezoeker bij de hand. Het wordt over het algemeen als prettig ervaren om gestuurd te worden. Door je persona weet je waar jouw doelgroep behoefte aan heeft en hoeveel kennis jouw doelgroep heeft. Door te focussen op wat de bezoeker belangrijk vindt, zal diegene eerder vinden wat hij zoekt en dus overgaan tot actie.

 

Conversie marketing heeft dus vooral te maken met onderzoeken wat de bezoeker wil. Keywoord onderzoek, enquêtes en Google Analytics zijn perfect om het gedrag van de bezoekers op je website te analyseren. Vervolgens hoef je hier alleen maar op in te spelen. Door je conversie constant onder de loep te nemen en te verbeteren zal je rendement en ROI (return on investment) verbeteren. Bezoekers worden klanten en verlaten je website met een voldaan gevoel. Vervolgens is de kans groot dat ze jouw website aanbevelen bij hun eigen netwerk.

 

[aio_button align=”center” animation=”none” color=”orange” size=”small” icon=”envelope” text=”Contact” relationship=”dofollow” url=”http://socialaddicts.nl/contact/”]

 

 

Comments are closed.

  • Waarom Social Addicts?

    Wij zorgen ervoor dat er tussen uw on- en offline kanalen synergie zal ontstaan. Zodat uw klanten u overal weten te vinden en altijd op de hoogte blijven van uw laatste nieuws.

  • Social Addicts Amsterdam (NL)

     Overtoom 60, 1054HK Amsterdam, NL
     +31 (0) 20-2103082